Hutt Valley ontdekken

Heenreis

Seoul

Auckland

Rotorua

Wellington

South Island

Laatste dagen

Terugreis

 
 
   

Het afwerkwerk aan de trap is begonnen, het eerste stootbord staat. Gaat hartstikke mooi worden. Vanavond chocolade muffins gemaakt, zijn sta-stijf exemplaren geworden. Misschien toch een beetje teveel cacao en chocolade chips gebruikt?

Stralende dag, dus hard werken in de tuin. Om drie uur Anne-Marie ophalen van school, alleen met de auto. Dat voelt goed, weer eens zelf kunnen rijden! Dan heuvel af, heuvel op lopen in het Otari Native Plants Museum en Wiltons Bush. Een prachtig gebied in Wellington. De Canopy Walk is bijzonder, een "pad" aangelegd door de toppen van de bush. Vlug eten en dan naar woodwork class, hout draaien voor de laatste keer. En dus voor de eerste keer afscheid nemen, van Pierre. De chocolade muffins zijn koud nog lekkerder.

Op het fietsje naar Petone, derde moddermonster afgemaakt. 's Middags ga ik met Joanna naar Makara beach: een kiezelstrand vol met de meest prachtige vormen. Bergen drijfhout, rotsformaties, piepkleine tot loeigrote kiezels, allemaal voor het grijpen. Joanna bedenkt dat ze een vliegengordijn van puimsteen wil maken. Dus verzamelen we kleine puimsteentjes in een papieren zak. We willen nog om de hoek van de heuvel gaan kijken, zetten de zak langs de kant van het pad, samen met een kei. Na ruim een half uur komen we terug. De zak is weg, de kei ligt er nog. Joanna is hoogst verbaasd. Dit is haar nog nooit gebeurd, een zak met waardeloze puimsteentjes ontvreemd! Ik heb de auto niet afgesloten merk ik later. Al het geld dat daar in ligt is er nog. Thuis hoor ik goed nieuws. Mijn fotocamera is al weer op weg naar hier, gemaakt en wel!!

Stralend weer, de hele dag aan de trap gewerkt. Vogelbad afgemaakt, was gewassen, schoenen gelijmd. langzaam maar zeker ben ik deze periode aan het afsluiten. [^]

Weer stralend weer, dus weer werken aan de tuintrap. De voltooiing nadert. Mijn camera is heelhuids terug, werkt weer prima. Het is donderdag, dus 's avonds naar pottery class. Mijn keramiek is goed uit de oven gekomen, glazuur is redelijk geworden. Ik heb alleen deze avond nog, dus heb ik een kabouter moddermonster huisje gemaakt. En eindelijk Fred gevraagd om mee te gaan fietsen, als ik terug kom van het zuidereiland.

DE TRAP IS AF!! Ben om half zeven opgestaan en heb twee uur aan de trap gewerkt. Daarna sculpture class gehad. Adrienne vind haar paardje prachtig. Gisterenavond heb ik dat gemaakt van drijfhout. Zij had een kleie paardje gemaakt. Maar de benen waren afgebroken. Ze probeert nu al drie weken een nieuw paard te maken. Als compensatie voor haar pech heb ik dit houten paardje gemaakt. Diverse cursisten hebben planten voor de tuin meegebracht. Ze vertellen hoe ze heten, wat ze nodig hebben en hoe ze eruit zien. En ik onthou bijna niks ervan. Soms versta ik het ook gewoon niet. Sonia heeft mij thuisgebracht en we hebben samen lunch gegeten. Daarna weer aan de trap gewerkt. Met de hulp van Anne-Marie aan de laatste loodjes gewerkt. Eigenlijk moet ik zeggen, steentjes! Wat een klus: 19 treden, 90 cm breed, 15 cm hoog, 30 cm diep. En twee plateaus, loopt lekker lui. [^]

Vandaag naar huizen gekeken. Niet zomaar huizen, nee, huizen die versierd zijn in Kerstmis-stijl met bloemen en decoraties. Allemaal (meest oudere) dames die legaal hun nieuwsgierigheid kunnen bevredigen. Bij het naar binnengaan eerst schoenen uit trekken!

[Heenreis] . [Seoul] . [Auckland] . [Rotorua] . [Wellington] . Hutt Valley . [South Island] . [Laatste dagen] . [Terugreis]       
     
emailen